Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gomba befőzés

2008.07.28

  Kép

 

 

 

        Gomba befőzése

 

 

 

 

 
Kép


 

                                    Nyersanyagszükséglet:

 

 

Gombakalapok, só, 3-4 egész feketebors, vöröshagyma, ecet,

késhegyni nátrium-benzoát.

 

Kép Elkészítés:

Vizet forralunk, és a gombakalapokat

ebben 3-4 percig főzzük, majd

szűrőkanállal kiszedjük. Literes

üvegek aljára karikára vágott

vöröshagymát teszünk,

3-4 feketeborsot helyezünk bele,

erre tesszük a gombát, majd ezt

hagymakarikákkal lefedjük.

Közben enyhén ecetes, sós vizet

                                                        forralunk, a gombára öntjük. Tetejére egy csipet nátrium-benzoátot

    rakunk. Az üvegeket lekötjük. Ezután nedves gőzben addig gőzöljük,

    amig a lé gyöngyözni nem kezd.

 

Kép


  

 

 

A mappában található képek előnézete Csiperke